
تصورات کتابداران از هوش مصنوعی و تاثیر بالقوه آن روی حرفه
موضوع هوش مصنوعی (AI) در همه جا در رسانهها مورد بحث است. استیون هاوکینگ، ایلان ماسک و بیل گیتس مرتباً زنگ خطر را درباره هوش مصنوعی به عنوان یک تهدید وجودی برای نوع بشر به صدا در می آوردند. روزنامهای باز کنید، تلویزیون را روشن کنید، یا وارد اینترنت شوید، اطلاعات و نظرات زیادی درباره هوش مصنوعی و تأثیر بالقوه آن بر زندگی انسان پیدا خواهید کرد. علاوه بر اینکه هوش مصنوعی یک موضوع داغ در رسانهها است، متون علمی پزشکی و حقوق مملو از پژوهشهای هوش مصنوعی است.
۱۴۰۲-۰۸-۱۴/توسط دکتر مریم اسدی
چگونه یک جستجوی موثر برای مرور نوشتارها انجام دهیم؟
قدرت یک پیشینه پژوهش به توانایی آن در غربال کردن و بازیابی منابع مرتبط بستگی دارد. داشتن یک رویکرد جستجوی بهینه برای یافتن منابع مرتبط نه تنها پیشینه مقاله شما را تقویت میکند، بلکه کارایی مرور شما را نیز افزایش می دهد. در این مقاله، قصددارم، شما را از طریق فرآیند ایجاد یک استراتژی جستجوی موثر برای یافتن متون مرتبط راهنمایی کنم و ابزارهای کلیدی مربوط به آن را معرفی کنم. آگاهی از این موضوع به شما امکان میدهد پیشینه جامع و مرتبط را به دست آورید.
۱۴۰۲-۰۷-۱۵/توسط دکتر مریم اسدی
ChatGPT چقدر میتواند به سوالات ما پاسخ دهد؟
ChatGPT مخفف Chat Generative Pre-trained Transformer است. آن یک ابزار پردازش زبان طبیعی است که توسط فناوری هوش مصنوعی هدایت میشود و به شما امکان میدهد مکالمات انسانمانند و خیلی بیشتر با چتبات داشته باشید.
۱۴۰۲-۰۷-۰۵/توسط دکتر مریم اسدی
بیانیه ایفلا درباره کتابخانهها و هوش مصنوعی
پذیرش هوش مصنوعی (از این پس به عنوان "AI" نامیده می شود) و یادگیری ماشین در بخش خصوصی و عمومی به سرعت در حال رشد است. این بیانیه خطمشی به منظور تشریح ملاحظات کلیدی برای استفاده از این فناوریها در بخش کتابخانه و پیشنهاد نقشهایی است که کتابخانهها باید در جامعهای با ادغام هوش مصنوعی تلاش کنند، افزایش دهند.
۱۴۰۲-۰۵-۳۱/توسط دکتر مریم اسدی
هوش مصنوعی:کتابخانهها در خط مقدم هوش مصنوعی
متن زیر مربوط به پیوست سوم بیانیه ایفلا درباره کتابخانهها و هوش مصنوعی ( IFLA Statement on Libraries and Artificial Intelligence) است. هوش مصنوعی در بسیاری از جنبههای جامعه، از جمله روش کار افراد و دسترسی به اطلاعات، ظرفیت تحولآفرینی دارد. برای کتابخانهها مهم است که سازگار شوند تا بتوانند از راهحلهای فنآوری جدید استفاده کنند و خدمات خود را برای برآوردن نیازهای متغیر جامعه تطبیق دهند.
۱۴۰۲-۰۵-۱۸/توسط دکتر مریم اسدی
سواد هوش مصنوعی
متن زیر مربوط به پیوست دوم بیانیه ایفلا درباره کتابخانهها و هوش مصنوعی ( IFLA Statement on Libraries and Artificial Intelligence) است. در این پیوست به سواد هوش مصنوعی پرداخته است. به اهمیت آگاهی عمومی و ظرفیتسازی راجع به هوش مصنوعی در بین مردم جامعه و به درک تأثیرات اجتماعی بالقوه هوش مصنوعی، به ویژه در زمینه حقوق بشر تاکید شده است.
۱۴۰۲-۰۵-۱۸/توسط دکتر مریم اسدی