
کارآفرینی دانش بنیان تنها راه پیشروی رشد اقتصادی و بهرهوری نیروی انسانی
کارآفرینی دانش بنیان تنها راه پیش روی رشد اقتصادی، بهره وری نیروی انسانی، و ایجاد زمینه برای بالندگی منابع انسانی در مسیر رشد و توسعه کشور است. توجه به کارآفرینی دانش بنیان در سطوح مختلف ملی و محلی توصیه می شود.
متخصصان علوم اطلاعات اعم از متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی، رشته های همجوار، کتابداران و حرفه مندان فعال در عرصه مدیریت اطلاعات و اطلاع رسانی، و حوزه های مربوطه به عنوان دانشکاران نقش اساسی در کارآفرینی دانش بنیان دارند. توجه به توانمندی های آنان و به کارگیری آنها در مشاغل مرتبط به ویژه از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور توصیه می شود.
۱۴۰۲-۰۳-۰۲/توسط دکتر مریم اسدیمتخصصان علوم اطلاعات اعم از متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی، رشته های همجوار، کتابداران و حرفه مندان فعال در عرصه مدیریت اطلاعات و اطلاع رسانی، و حوزه های مربوطه به عنوان دانشکاران نقش اساسی در کارآفرینی دانش بنیان دارند. توجه به توانمندی های آنان و به کارگیری آنها در مشاغل مرتبط به ویژه از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور توصیه می شود.

چگونه بررسی کنیم که آیا یک مجله نمایه شده است یا خیر؟
در این مقاله به شما خواهم گفت که چگونه میتوانید بررسی کنید که آیا یک مجله در پایگاه اطلاعاتی برتر و مهم نمایه شده است یا خیر؟ در واقع نمایه شدن مجله در یک پایگاه اطلاعاتی نشانه اعتبار آن مجله است و یکی از ملاکهای ارزیابی مجله برای انتخاب نیز محسوب میشود. بررسی وضعیت نمایهسازی یک مجله در پایگاه اطلاعاتی، شما را از مجلات غارتگر نجات میدهد. همچنین انتشار در مجلات نمایه شده، اعتبار و دیده شدن مقاله شما را افزایش میدهد.
۱۴۰۲-۰۲-۱۰/توسط دکتر مریم اسدی
تجسم کتابخانه دانشگاهی آینده بر اساس مجموعهها، فضاها، فناوریها و خدمات
این مقاله متون مربوط به توسعه مجموعه، برنامهریزی فضا، فناوریهای آیندهنگر و خدمات اطلاعاتی مرتبط با کتابخانههای دانشگاهی را تحلیل میکند. پیشبینی می شود که کتابخانه آینده مکانی برای مراکز اجتماعی زیباشناختی و سرشار از احساسات باشد و به عنوان یک پالایشگاه دانش عمل کند. توسعه فناوریها و خدمات نوآورانه و ارتقای مهارتهای کارکنان کتابخانه، چالشهای مهمی برای آینده است. این مطالعه چارچوب مفهومی جدیدی را در این زمینه طراحی کرده است که سناریوهای احتمالی کتابخانههای دانشگاهی آینده را شناسایی میکند.
۱۴۰۲-۰۱-۱۵/توسط دکتر مریم اسدی
بهینهسازی استراتژی جستجو
استراتژی جستجو (راهبرد جستجو) ساختارسازمانیافته از کلمات کلیدی است که برای جستجو در پایگاههای اطلاعاتی یا موتورهای کاوش استفاده میشود. استراتژی جستجو مفاهیم اصلی سوال پژوهش شما را به منظور بازیابی نتایج دقیق ترکیب می کند. باید توجه داشته باشید استراتژی جستجو در هر پایگاهاطلاعاتی یا موتورکاوشی متفاوت است. هر پایگاه اطلاعاتی متفاوت عمل می کند، بنابراین شما باید استراتژی جستجوی خود را برای هر پایگاهداده بنویسید. اگر پژوهش شما چندینـ حوزه مختلف را پوشش می دهد، باید تعدادی استراتژی جستجوی جداگانه ای ایجاد کنید. استراتژیهای خود را آزمایش کرده و پس از بررسی نتایج جستجو ، آنها را اصلاح کنید. در این اینفوگراف به یکی از استراتژیها شامل جستجوی سرعنوان موضوعی و کلیدواژهها اشاره دارد.
۱۴۰۱-۱۱-۱۰/توسط دکتر مریم اسدی
الفبای سواد اطلاعاتی
سواد اطلاعاتی چیست؟ به مجموعهای از شایستگیها اشاره دارد که حول محور پژوهش، تشخیص نیاز، استفاده، و کاربرد اطلاعات در همه حرفهها و مشاغل توجه دارد. در این اینفوگراف به مولفهها و مفاهیمی توجه کرده است که در سواد اطلاعاتی مطرح است. سواد اطلاعاتی اساس یادگیری مادالعمر است که در همه مشاغل و حرفهها و حتی زندگی روزمره موردنیاز است.
۱۴۰۱-۱۰-۱۷/توسط دکتر مریم اسدی
تغییر ماهیت فهرستنویسی کتابداران در کتابخانههای دانشگاهی
غییر چشمانداز پژوهشی و علمی، دگرگونی در آموزش عالی و پیشرفتهای فناوری در محیطهای دانشگاهی، حرفه فهرستنویسی در کتابداری را تغییر داده است. روندی در جامعه فهرستنویسی بوجود آمده است که نقش فهرستنویسان از فهرستنویس سنتی به فهرستنویس ایجاد فراداده تبدیل شده است. نویسندگان این مطالعه، از فهرستنویسان کتابخانههای دانشگاهی کانادا و آمریکا نظرسنجی انجام دادهاند که تغییر در نقششان را تجربه کردند. این نظرسنجی به تغییرات در شرایط احراز، کسب مهارتهای جدید، چالشها و فرصتها در دوران گذار، و میزان اطمینان و رضایت آنها از انجام نقشهای جدید توجه میکند.
۱۴۰۱-۱۰-۱۰/توسط دکتر مریم اسدی2,263