
تصورات کتابداران از هوش مصنوعی و تاثیر بالقوه آن روی حرفه
0 دیدگاه
/
موضوع هوش مصنوعی (AI) در همه جا در رسانهها مورد بحث است. استیون هاوکینگ، ایلان ماسک و بیل گیتس مرتباً زنگ خطر را درباره هوش مصنوعی به عنوان یک تهدید وجودی برای نوع بشر به صدا در می آوردند. روزنامهای باز کنید، تلویزیون را روشن کنید، یا وارد اینترنت شوید، اطلاعات و نظرات زیادی درباره هوش مصنوعی و تأثیر بالقوه آن بر زندگی انسان پیدا خواهید کرد. علاوه بر اینکه هوش مصنوعی یک موضوع داغ در رسانهها است، متون علمی پزشکی و حقوق مملو از پژوهشهای هوش مصنوعی است.

بیانیه ایفلا درباره کتابخانهها و هوش مصنوعی
/
پذیرش هوش مصنوعی (از این پس به عنوان "AI" نامیده می شود) و یادگیری ماشین در بخش خصوصی و عمومی به سرعت در حال رشد است. این بیانیه خطمشی به منظور تشریح ملاحظات کلیدی برای استفاده از این فناوریها در بخش کتابخانه و پیشنهاد نقشهایی است که کتابخانهها باید در جامعهای با ادغام هوش مصنوعی تلاش کنند، افزایش دهند.

هوش مصنوعی:کتابخانهها در خط مقدم هوش مصنوعی
/
متن زیر مربوط به پیوست سوم بیانیه ایفلا درباره کتابخانهها و هوش مصنوعی ( IFLA Statement on Libraries and Artificial Intelligence) است. هوش مصنوعی در بسیاری از جنبههای جامعه، از جمله روش کار افراد و دسترسی به اطلاعات، ظرفیت تحولآفرینی دارد. برای کتابخانهها مهم است که سازگار شوند تا بتوانند از راهحلهای فنآوری جدید استفاده کنند و خدمات خود را برای برآوردن نیازهای متغیر جامعه تطبیق دهند.

سواد هوش مصنوعی
/
متن زیر مربوط به پیوست دوم بیانیه ایفلا درباره کتابخانهها و هوش مصنوعی ( IFLA Statement on Libraries and Artificial Intelligence) است. در این پیوست به سواد هوش مصنوعی پرداخته است. به اهمیت آگاهی عمومی و ظرفیتسازی راجع به هوش مصنوعی در بین مردم جامعه و به درک تأثیرات اجتماعی بالقوه هوش مصنوعی، به ویژه در زمینه حقوق بشر تاکید شده است.

قابلیت هوش مصنوعی در کتابخانه دانشگاهی
/
هوش مصنوعی (AI) این قابلیت را دارد که شیوه فعالیت کتابخانههای دانشگاهی و خدماترسانی به کاربران خود را متحول کند. نظامهای مجهز به هوش مصنوعی میتوانند به وظایفی مانند فهرستنویسی، مدیریت مجموعه، و خدمات مرجع کمک کنند و کتابداران را آزاد بگذارند تا بر مسئولیتهای سطح بالایی مانند آموزش سواد اطلاعاتی و کمک پژوهشی تمرکز کنند.

کتابخانه دانشگاهی هوشمند: بررسی پروژههای هوش مصنوعی
/
هدف این مقاله پیشنهاد استفاده از هوش مصنوعی (AI) در جنبههای کتابخانههای دانشگاهی کارائیب برای سطوح بیشتر کارآمدی و همچنین دسترسی و دسترسی گسترده است. این مقاله بیشتر بر اهمیت هوش مصنوعی در تقویت نیروی کار صاف، کاهش فرصتهای خطا، و در عین حال به حداکثر رساندن خروجی منابع برای کتابخانههای دانشگاهی کارائیب تأکید میکند.

چهار راه دستیابی به موفقیت بیشتر بهعنوان کتابدار دانشگاهی
/
کتابخانههای دانشگاهی در چند دهه اخیر تغییرات چشمگیری را تجربه کردهاند. با توجه به اطلاعاتی که اکنون تنها با چند کلیک با آن فاصله است، کتابخانهها از مجموعههای دانشی به مراکز مدرن برای حمایت از آموزش، یادگیری، تحقیق و موفقیت دانشجویان تبدیل میشوند. با این تحول، مسئولیت کتابداران دانشگاهی نیز تغییر کرده است.

کارآفرینی دانش بنیان تنها راه پیشروی رشد اقتصادی و بهرهوری نیروی انسانی
/
کارآفرینی دانش بنیان تنها راه پیش روی رشد اقتصادی، بهره وری نیروی انسانی، و ایجاد زمینه برای بالندگی منابع انسانی در مسیر رشد و توسعه کشور است. توجه به کارآفرینی دانش بنیان در سطوح مختلف ملی و محلی توصیه می شود.
متخصصان علوم اطلاعات اعم از متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی، رشته های همجوار، کتابداران و حرفه مندان فعال در عرصه مدیریت اطلاعات و اطلاع رسانی، و حوزه های مربوطه به عنوان دانشکاران نقش اساسی در کارآفرینی دانش بنیان دارند. توجه به توانمندی های آنان و به کارگیری آنها در مشاغل مرتبط به ویژه از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور توصیه می شود.

تجسم کتابخانه دانشگاهی آینده بر اساس مجموعهها، فضاها، فناوریها و خدمات
/
این مقاله متون مربوط به توسعه مجموعه، برنامهریزی فضا، فناوریهای آیندهنگر و خدمات اطلاعاتی مرتبط با کتابخانههای دانشگاهی را تحلیل میکند. پیشبینی می شود که کتابخانه آینده مکانی برای مراکز اجتماعی زیباشناختی و سرشار از احساسات باشد و به عنوان یک پالایشگاه دانش عمل کند. توسعه فناوریها و خدمات نوآورانه و ارتقای مهارتهای کارکنان کتابخانه، چالشهای مهمی برای آینده است. این مطالعه چارچوب مفهومی جدیدی را در این زمینه طراحی کرده است که سناریوهای احتمالی کتابخانههای دانشگاهی آینده را شناسایی میکند.

هفت گزینه برای کتابدارانی که به دنبال تغییر شغلی هستند.
/
وقتی متخصصی از شغل و حرفه خود رضایت ندارد، معمول است که به تغییر شغل و حرفه خود میاندیشد. خوشبختانه، افرادی که مهارتهای کاربردی خوبی دارند، می توانند به تغییر حرفه و شغل خود بیاندیشند. اگر شما یک کتابدار هستید و در فکر تغییر شغل و حرفه خود، دانستن این موضوع می تواند برای شما مفید باشد از این نظر که مشاغل و حرفه های مشابهی وجود دارد که می توانند از مهارت های شما بهره بگیرند.

نمونه شرح شغلی کتابدار خدمات دیجیتال
/
در این مقاله برای آشنایی کتابداران، نمونه شرح شغلی کتابدار خدمات دیجیتال در کتابخانه عمومی کلیفتون پارک هالمون بیان شده است. آگاهی از وظایف شغلی به دانشجویان و جویندگان کار کمک می کند، دانش، مهارتها و تواناییهای خود را بهبود و افزایش دهند تا برای محیطهای کار، گزینههای شایستهای برای انتخاب باشند. همچنین باعث افزایش اعتماد به نفس شما خواهد شد تا در مصاحبههای کاری موفق باشید.

تغییر ماهیت فهرستنویسی کتابداران در کتابخانههای دانشگاهی
/
غییر چشمانداز پژوهشی و علمی، دگرگونی در آموزش عالی و پیشرفتهای فناوری در محیطهای دانشگاهی، حرفه فهرستنویسی در کتابداری را تغییر داده است. روندی در جامعه فهرستنویسی بوجود آمده است که نقش فهرستنویسان از فهرستنویس سنتی به فهرستنویس ایجاد فراداده تبدیل شده است. نویسندگان این مطالعه، از فهرستنویسان کتابخانههای دانشگاهی کانادا و آمریکا نظرسنجی انجام دادهاند که تغییر در نقششان را تجربه کردند. این نظرسنجی به تغییرات در شرایط احراز، کسب مهارتهای جدید، چالشها و فرصتها در دوران گذار، و میزان اطمینان و رضایت آنها از انجام نقشهای جدید توجه میکند.