معرفی کتاب شش مسئله فراروی کتابخانه‌های امروز: دیدگاه‌های انتقادی

شش مسئله فراروی کتابخانه های امروز ازجان باد ترجمه مریم اسدی و میثم سیفی وامرزانی و ویراستاری دکتر رضا رجبعلی بگلو و دکتر رحمان شریف‌زاده توسط انتشارات پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) منتشر شد.

کتابخانه‌های معاصر با چالش‌های زیادی روبرویند و باد – استاد برجسته کتابداری – به دنبال افزودن دیدگاهی تازه و جدیدی به رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی است. نویسنده تلاش می‌کند با استفاده از ادبیات و نظریه‌های خارج از این حرفه، برخی از دشوارترین پرسش‌های کتابداری معاصر را بررسی و تبیین کند و به پرسش‌هایی پاسخ دهد که تنها با استفاده از ادبیات و متون کتابداری نمی‌توان به آنها پاسخ داد.

شش فصل کتاب حاوی نظرات ارزشمند و بینش‌های آگاهانه‌ای درباره ماهیت اطلاعات، توسعه سواد اطلاعاتی، نقش کتابخانه‌های دانشگاهی در آموزش عالی، آموزش در کتابداری، مسائل اخلاقی در حرفه کتابداری و اطلاع‌رسانی و آینده کتابداری است. هر فصل بیانگر تأملات و علاقه نویسنده به این موضوعات و تلاش برای درک آنهاست. به عبارتی کتاب فرصتی را فراهم کرده است تا نگاهی تازه به مسائل به‌ظاهر آشنا در کتابداری و اطلاع‌رسانی داشته باشیم. پیام کتاب تشویق به گفتمان سازنده است.

ترجمه کتاب حاضر، حاصل تلاش سه‌ساله اینجانب است. در این مسیر دوستانی همراه شدند و بنا به دلایلی امکان ادامه نداشتند. شاید انتخاب اثری برای ترجمه از یک استاد برجسته کتابداری همچون “جان ام. باد” جسورانه بوده باشد. وقتی ترجمه را آغاز کردم متوجه شدم در مسیر سختی قدم نهادم. زبان و سبک نگارش باد سنگین بود. علاوه بر این، وجود اصطلاحات و نظریه‌هایی از سایرحوزه‌ها به‌ویژه فلسفه و علوم شناختی درک و ترجمه کتاب را دشوارتر می‌کرد.

استفاده هوشمندانه از این نظریه‌ها و بهره‌گیری از آنها در نقد موضوعات به‌ظاهر آشنا در رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی شگفت‌زده‌ام می‌کرد. به نظر من وجود چنین آثاری در حوزه کتابداری و اطلاع‌رسانی که از منظر انتقادی و با کمک سایر رشته، ما را به درک جدیدی از موضوعات به ظاهر آشنا می‌رساند، کم است. مترجمان برای ترجمه کتاب علاوه بر پایبندی به جملات، سعی در ارائه متنی روان برای خواننده داشتند. برای رعایت امانت در ترجمه تلاش شد از مشورت متخصصان سایر رشته‌ها، واژه‌نامه‌های تخصصی و مراجعه به متون تخصصی بهره ببرند.

کتاب حاضر می‌تواند برای پژوهشگران حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی و رشته‌های مرتبط، دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی و کتابداران حرفه‌ای مفید باشد. این کتاب همچنین به‌عنوان یک منبع آموزشی برای برنامه‌های درسی رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی و به عنوان آغازگر گفتگو درباره حرفه توصیه می‌شود (برگرفته از مقدمه کتاب).

برای خرید کتاب: https://irandoc.ac.ir/book/5451

 

Loading

امتیاز بدهید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *